tiistai 21. heinäkuuta 2015

332. Tutoriaali: leimadecalit

Ronja: Sain pitkästä aikaa kuvattua teille tutoriaalin, jonka aiheena tällä kertaa on leimadecalit! Mun on pitänyt koittaa tätä tekniikkaa jo ties kuinka kauan, mutta en ole vielä koskaan uskaltanut koska ajattelin epäonnistumisen riskin olevan todella suuri eikä mulla ollut aikaisemmin oikein sopivia leimojakaan tähän hommaan. Nyt kun sain Born Pretty Storelta testiin muutamia laattoja ei mulla ollut enää muita vaihtoehtoja kuin kokeilla decalien tekemistä!


Lakkasin ensin keskisormeen ja nimettömään kerroksen Ginan Whiteä, jotta decalien värit toistuisi kynneltä kirkkaampina. Sitten laitoin muihin kynsiin kaksi ihanan helppoa kerrosta Kikon Peach Cupcakesia, joka levittyy aina yhtä helposti ja peittää melkein kerroksella eikä kuivumisessakaan ole moitittavaa. Samalla kun lakat kuivui, leimasin kolmeen eri stampperiin leimat laatasta BP-21. Väritin leimat, laitoin päälle päällyslakkaa, irrotin kuvion stampperista, asettelin sen kynnelle ja siivosin kynsinauhat sekä lopuksi mattasin decalkynnet. Ja yllätyin siitä että eihän tässä hommassa ollut mitään vaikeaa! :D Tai sitten mulla oli matkassa mukana ekan kerran tuuria eikä seuraavat leimadecalit onnistukaan enää, mutta toivotaan että kyse oli oikeasti tän homman helppoudesta.

Kuten kuvista voi huomata, mun kynsien muoto muuttuin aika paljon edellisistä manteleista takaisin lyhyisiin nysäneliöihin pienen äksidentin johdosta. Ajattelin jo ennen kynsien itsenäistä lyhentymistä lyhentää ne takaisin pyöreään malliin, mutta koska pari kynttä katkesi ihan juuresta asti, päätin sitten viilata ne kaikki neliöiksi. Kunhan ne vähän kasvavat tuosta, voin taas viilata kaikki lyhyeeseen pyöreään malliin :)


*laatta saatu testiin Born Pretty Storelta
BP-21:ssä on neljä kokokynnenkuviota. Mun lemppareita on vasemmanpuoleiset kuviot, mutta myös oikealla olevalla pallokuviolla voisi saada kivat kynnet kun vaan keksisi miten yhdistäisi sen muuhun lakkaukseen. Jos et vielä tiedä miten leimaaminen toimii tai kaipaat apua johonkin leimaukseen liittyvään ongelmaan niin kannattaa käydä lukemassa tämä vähän vanhempi tutoriaali aiheesta :) Osa tiedoista on jo vanhentunut (esim. se mitä poistoainetta käytän), mutta tuto on edelleen täysin toimiva.


Käytetyt:
- Dermosil Top Coat
- Essence Stamp me! black
- Essie Matte About You
- Kiko Cupcake 650 Peach
- Gina Tricot White
- Kiko Denim 459
- Max Factor Pretty In Pink
- IsaDora Bardot Pink
- Essie Romper Room
- Mavala Toulouse
- BP-21*


1. Leimaa haluamasi kuvio stampperiin. Voit myös lakata decaleiden alle jäävät kynnet valkoisella jos haluat, mutta se ei ole välttämätöntä jos käytät peittäviä lakkoja leimojen värittämisessä.
2. Väritä leima varovasti haluamillasi lakoilla. Itse väritin leiman ihan vaan lakkojen omilla sudeilla, mutta tarkempaa jälkeä varten voit käyttää myös sivellintä tai dottaria. Väritysjäljen ei tarvitse näyttää tässä vaiheessa täydelliseltä, sillä kuvio väritetään ns. nurjalta puolelta joka jää piiloon. Anna kuvion kuivua vähän aikaa.
3. Kun kuvio on kuivunut tarpeeksi voit levittää sen päälle päällyslakkaa. Kannattaa käyttää tavallista päällyslakkaa eikä pikakuivattavaa, sillä normi päällyslakan vähän tahmeaksi jäävä pinta auttaa kuvion kiinnittämisessä kynnelle. Anna kuivua n. 15 minuuttia tai sen verran että päällyslakka on kuivanut sopivasti. Ei kannata kuitenkaan odottaa yön yli, sillä liian kuivaksi päässyt leimadecali ei irtoa nätisti stampperista ja on vaikeampi asetella kynnelle.
4. Kun päällyslakka on kuivunut voit irrottaa kuvan varovasti stampperista. Apuna voi käyttää vaikka dottaria tai puutikkua.
5. Tältä näyttää kokonainen leimadecali oikealta puolelta.
6. Aseta decali kynnelle. Tässä vaiheessa voit vielä siirrellä sitä ja kohdistaa kuvion haluamaasi kohtaan. Sopivasti kuivunut decali on vielä vähän tahmean tuntuinen alapuolelta ja tarttuu kynnelle kun sitä painaa.
7. Leikkaa ylimääräiset reunat ja siisti kynsinauhat. Levitä päällyslakka tai pikakuivattaja ja kynnet ovat valmiit!

Oliko tutoriaalista hyötyä? :)


Koodilla PVL91 saatte 10% alennusta normaalihintaisista tuotteista :)

4 kommenttia:

 1. Kiitos tutoriaalista, homma näyttää yllättävän helpolta! Kauniit kynnet sait aikaiseksi! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti, kiva kuulla että tutosta oli apua! Decalien teko on melko helppoa hommaa vaikka sitä vaikeaksi luulinkin joten en voi kuin suositella kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis lakkaus :) Toi Kikon tekstuuri on hirmu söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noi Kikon Cupcakesit on mun lempparitekstuureja, niissä on niin söpöjä värejä :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita (: