tiistai 22. joulukuuta 2015

388. Kolme lakkausideaa jouluksi

Ronja: Me tullaan päivä päivältä paremmin juttuun päivänvalolampun kanssa, joten saatte nähdä nyt onnistuneempia kuvia kuin viimeksi! Valituskausi on siis virallisesti päättynyt :D Lamppu helpottaa elämää huomattavasti, koska enää ei tarvitse huolehtia ulkona vallitsevasta säästä tai sisätilojen huonosta valaistuksesta. Päivänvalolampun avulla mä saan huoneeseeni kuvauskelpoisen valon vaikka keskellä yötä ja se jos mikä ilahduttaa kuvausongelmien kanssa pari vuotta taistellutta! ;)

Kuvausongelmien ratkeaminen ei ollut kuitenkaan se juttu josta mun piti teille kertoa, vaan postauksen aiheena on joulukynnet. Ajattelin koota kolme erilaista ja eritasoista lakkausta samaan postaukseen, josta voi sitten etsiä taitotasolleen sopivimman ja itseään miellyttävimmän kuvion tai lakkauksen. Kynnet on aika perinteisiä, mutta jospa niistä joku löytäisi inspiraatiota tai edes uusia lakkoja himotuslistalle :) Kaikkien lakkausten haastavuus on merkitty tähdillä niihin tarvittavien välineiden ja lakkauksen vaikeuden mukaan. Yksi tähti tarkoittaa helpointa, kolme vaikeinta. Ei muuta kuin aloitetaan!Ensimmäiset kynnet ovat todella helpot tehdä. Niihin ei tarvitse muita välineitä kuin lakat, mutta halutessaan glitterin asetteluun voi käyttää meikkisientä tai pumpulipuikkoa. Aloita lakkaamalla aluslakka ja sen päälle värilakkaa niin monta kerrosta, että se on peittävä. Anna värilakan kuivua ja sen jälkeen glitterlakan omalla siveltimellä tee kynnen juureen liukuväri. Glitterit voi myös tuputtaa meikkisienellä, jolloin on helpompi saada liukuväriin enemmän glittereitä. Punaisen ja kultaisen/pronssisen värisien lakkojen sijasta voit käyttää mitä tahansa muitakin värejä!


Käytetyt:
- Opi Big Apple Red
- Essie Summit of Style
Toiset kynnet ovat vähän vaikeammat jos leimaaminen ei ole vielä tuttua, mutta paljon leimanneille nämäkin ovat helpot tehdä. Lisää vaikeutta tähän lakkaukseen tuovat tarvittavat välineet, eli tavallisten lakkojen lisäksi tarvitset leimauslakan (jotkin tavallisetkin lakat saattavat leimata), stampperin, leimauslaatan ja vanhan muovisen kortin tai scrapan. Lakkaa aluslakan päälle kaksi kerrosta värilakkaa ja sen päälle kerros todella tiheää glitter- tai shimmerlakkaa. Kun kerrokset ovat kuivuneet, voit leimata päälle haluamasi kuvion. Ohjeita leimaamiseen löydät täältä.


Käytetyt:
- Opi Big Apple Red
- China Glaze Ring in the Red
- Essence Stamp me! white
- BCN-051Kolmannet ja viimeiset kynnet ovat selkeästi vaikeimmat, koska niihin tarvitset monia välineitä. Lista välineistä ja lakoista löytyy alempaa. Lakkaa aluslakan päälle peukaloon Opin Big Apple Red:iä ja nimettömään F.U.N Lacquerin 24 Karat Diamond:ia. Lakkaa muihin kynsiin kaksi kerrosta IsaDoran Tip White:ä ja anna kaikkien kerrosten kuivua. Leimaa peukaloon haluamasi kuvio (mulla se on sama lumihiutalekuvio kuin ylemmissä kynsissä) ja asettele pikkurilliin suoria vinyyleitä vaihteleville etäisyyksille vähän vinoon. Tuputa punaista meikkisienellä vinyylien päälle ja poista ne kun punainen lakka on vielä märkää. Voit myös lakata vinyylien päälle ihan tavallisesti, mutta paksu kerros lakkaa lähtee helpommin vinyylien mukana ja sotkeentuu. Maalaa etusormeen ohuella siveltimellä abstrakti joulukuusi ja aseta sen päähän tähti. Mun lakkauksen tähti on kalastettu Rimmelin Bling Thing:istä, mutta saman asian ajaa esim. niitti. Tee keskisormeen kolmen punaisen pallon rykelmiä dotting toolilla. Tee pallojen viereen mistelinoksia maalaamalla, dottarilla tai hammastikulla. Kuorruta kaikki kynnet lopuksi päällyslakalla pidemmän keston takaamiseksi!Käytetyt:
- Opi Big Apple Red
- F.U.N Lacquer 24 Karat Diamond (H)
- Rimmel Bling Thing
- Kiko 297
- IsaDora Tip White
- Essence Stamp me! white
- dotting tool
- vinnylejä
- meikkisieni
- BCN-051

Mitä tykkäsitte vähän erilaisesta postauksesta? Toivottavasti ohjeet olivat selkeät ja edes joku sai ideoita omiin joulukynsiinsä :) Blogi päivittyy seuraavan kerran joulun jälkeen, joten hyvää joulua kaikille jo etukäteen! Syökää hyvin, muistakaa läheisiä ja nauttikaa! 

10 kommenttia:

 1. Ihastuin välittömästi noihin punaisiin lumihiutalekynsiin, ihan mielettömän kaunis lakkaus!

  VastaaPoista
 2. Vikat on eniten mieleen, vaikka kaikki ovat kyllä kauniita :)
  Kuvat näyttää myös hyviltä! Mulla ei ikävä kyllä loppunu kuvausongelmat päivänvalolamppujen hankintaan. Nykyään tuntuu ettei kaksikaan riitä, ja varsinkin vaaleita lakkoja kuvatessa hermot menee usein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Anni! Ei mullakaan kuvat täydellisiä ole, mutta paljon parempia kuin ennen lamppua kuitenkin. Mä tykkään sun kuvista, ne on aina hyvän värisiä ja tarkkoja :)

   Poista
 3. Oooiiii, noi punaiset kimaltavat lumihiutalekynnet!! <3 <3

  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ne lumihiutalekynnet on mun tämän vuoden joulukynnet! Ne on myös mun lempparit näistä :) Hyvää joulua sullekin <3

   Poista
 4. Olen ihan hurahtanut glitterkynsiin tällä hetkellä. Ja voi että noi punaiset lumihiutalekynnet aa!! *=* <3 Ihanat!

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita (: