torstai 16. huhtikuuta 2015

290. #ablecs15: Rainy Day

Ronja: Tällä kertaa ei taaskaan mennyt kaikki ihan putkeen kun aloin lakkaamaan kynsiä haasteeseen. Aiheena on sateinen päivä, joka tuo ensimmäisenä mieleen harmaat pilvet ja kuralammikot, ei siis mitään mitä haluaisi toteuttaa kynsille. Päätin silti tehdä kynnet inspiroiduttuani niistä kuralammikoista tai kauniisti ilmaistuna heijastusten leikistä veden pinnalla. Yritin blobbicurea, jossa märkään lakkaan tiputetaan pisaroina toista lakkaan ja jälkimmäisen pitäisi levitä kauniisti muodostaen vähän kirahvia muistuttavan kuvion. Eipä ne levinneet ei, tai oikeastaan vähän liikaakin, joten poistin lakat ja aloitin uudestaan samalla pohjavärillä, mutta eri suunnitelmalla.


Blogger ilmeisesti ei halunnut näyttää kuvan alkuperäisiä värejä vaan muokkasi siitä jotenkin ihan hassun värisen ja keltaisen, murr.. No, kuitenkin päädyin siis lakkaamaan kynnet Kikon 431:llä, joka on huomattavasti tummempi sininen kuin kuvissa, jotka on nopeasti otettu ja muokattu. Alemmassa behind the scenes -kuvassa väri on paljon enemmän sellainen kuin sen pitäisi olla. Ja kaiken lisäksi otin jostain syystä kuvaan lakan, jota ei edes ole kynsillä eli tuon sinisen Opin. Se kyllä kuului ekaan suunnitelmaan, muttei enää tähän toiseen toteutettuun lakkaukseen, joten en tiedä mikä ajatuskatkos kuvausvaiheessa mulle on tullut :D Kuvasin myös pullokuvat tuo No Room For the Blues kädessä ja vasta jälkikäteen tajusin että sitä ei edes ole kynsillä!

Kikon päälle leimasin Born Pretty Storelta saadusta laatasta pyörrekuvioita Dependin hopeisella 223:lla. Aluksi en meinannut saada leimoja ollenkaan nostettua ja kun niistä sitten jäi stampperiin edes jotain, oli jälki todella repaleista ja kamalaa. Tietysti yritin painaa stampperilla enemmän, joka johti siihen että kuviota nousi vielä vähemmän. Aikani koitin aina vaan järeämpiä otteita ennen kuin tajusin kokeilla vähän kevyempää tyyliä. Ainakin mun laatta toimi lopulta painamalla mahdollisimman vähän ja leimaamalla tosi nopeasti. Kuten voi etu- ja keskisormesta huomata jälki ei ollut todellakaan siistiä varsinkaan kun hermostuin koko laatalle ja lätkin kynsille vain sitä mitä sattui stampperiin milloinkin jäämään. Sen jälkeen tajusin uuden, paremman taktiikan ja kaksi viimeistä leimaa onkin jo ihan kohtuullisesti onnistuneita ;)

Kokeilin leimailla paperille laatasta erilaisia kuvioita Essencen mustalla ja valkoisella leimauslakalla, mutta kumpikaan niistä ei toiminut ehkä osittain johtuen mun ensimmäisten kokeiluiden runnovasta tyylistä, jolla laatasta ei siis saanut mitään irti. Hopea toimi jotenkin silläkin tyylillä, mutta vielä paremmin kevyellä painalluksella. Kuviot on kaiverrettu ainakin mun makuun tosi mataliksi, joka saattoi aiheuttaa vähän erilaisen leimauskokemuksen. Itse kuviot on aivan ihania, mutta laatan laatu jäi häiritsemään, sillä tämä on tietääkseni uusimmista kokoelmista, joten luulisi Pretty Storen jatkavan hyväksi todetulla kaiverrustyylillä tai parantavan sitä, mutta ei ainakaan laskevan laattojen tasoa. Tai sitten vika oli melko kokemattomassa leimaajassa, joka ei heti tajunnut kokeilla muita leimaustyylejä kuin sitä millä aina ennenkin on pärjätty!

Hyviäkin uudistuksia laatasta löytyy, nimittäin muovireunat ja pahvikotelo. Muovireunat on ehdottomasti plussaa jo sormien turvallisuuden kannalta, sillä terävät reunat viiltää helposti haavoja käsiin. Muovireunojen kanssa riski on huomattavan pieni ja ne helpottaa muutenkin laatan käsittelyä sekä on esteettisesti nätimmät kuin pelkkä metalliläpyskä. Ainakin nämä uudet isommat laatat tulevat nykyisin tosi söpössä pahvikotelossa, joka on kuvioitu tribaalikuvioilla ja on värikäs. Koko paketista laitan kuvaa ensi postaukseen, siinä näkyy myös vähän koteloa :) Ajatukset laatasta jäivät aika sekaviksi, toisaalta siinä on todella ihania kuvioita, toisaalta laatu voisi olla parempi.


Käytetyt:
- Kiko 341 
- Depend 223
- BP-L 003


Heheh, mä kuvasin lakkaukset siis terraariossa, joka oli ainoa paikka koko talossa jossa riitti edes jotenkin valoa :) Terran asukkia ei mun jutut haitanneet sitten yhtään, Orvokki jatkoi kannossaan nukkumista vaikka räpsin vieressä kuvia! Mun pitää ehkä kuvata nämä kynnet huomenna päivänvalossa uudelleen, koska nyt värit näkyy aivan liian vaaleina ja oikeaa värisävyä ei löydy yhdestäkään kuvasta jonka otin. Onko joku muuten kokeillut uudempia BPS:n laattoja, toimiiko ne paremmin kuin tämä mun?


Muistakaahan käyttää koodia PVL91, jolla saatte 10% alennuksen kaikista normaalihintaisista nail art -tuotteista!

8 kommenttia:

 1. Tosi nätti lakkaus! Harmi, ettei laatta ottanut toimiakseen :/ Toivottavasti keksit jonkun sujuvan tekniikan sen käyttöön! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritin uudelleen leimata mutta tällä kertaa onnistuin vielä huonommin kun viimeksi. Ehkä mä yritän vielä kerran!

   Poista
 2. Ihanat kynnet ja hauska kuvauspaikka :)

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita (: