sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

286. #ablecs15: Happy Easter

Iida: Mulla oli taas hienot suunnitelmat pääsiäiskynsiksi, moniväristä kelmutusta ja päälle pääsiäiskuosiset leimat. Ja kun kynsiä alkaa lakkamaan kahdeksan aikaan illalla, ei lopputulos voi olla mitään muuta kun katastrofi. Lähdin kuitenkin seuraavana päivänä yrittämään uudestaan ja kokeilin uutta lakkaustyyliä, vieläpä onnistuneesti!

Pohjalle lakkasin kaksi kerrosta Dermosilin valkoista lakkaa. Peittävyys ja koostumus oli hyvä, mutta taidan silti ostaa uuden pullon Ginan Whiteä. Päälle lähdin sutimaan kirkkaan ja keväisen värisiä lakkoja distressed- tyylillä. Lakkoina käytin seuraavia; IsaDora Marzipan, OPI I Just Can't Cope-acabana, OPI Do you lilac it? sekä OPI Sorry I'm Fizzy Today.Nämä kynnet oli todella nopeat tehdä! Jäljestä tuli kivaa ja värit näyttää yhdessä omaan silmään hyvälle :)


Käytetyt:
- IsaDora Marzipan
- Dermosil valkoinen
- OPI Sorry I'm Fizzy Today
- OPI I Just Can't Cope-acabana
- OPI Do you lilac it?

Ronja: Kerrankin mulla oli selvä suunnitelma siitä mitä aion tehdä pääsiäiseksi ja onnistuinkin suunnitelman aika hyvin toteuttamaan! Päätin kokeilla vesivärikynsiä vähän helpommalla tavalla kuin moni muu, eli en koskenut kertaakaan mahdollisen epäonnistumisen aiheuttaviin siveltimiin tai asetoniin. Päätin nopeasti kuvata teille pari havainnollistavaa kuvaa tekniikasta, niistä lisää vähän myöhemmin.


Lakkasin muut kynnet Kikon Candy Pinkillä (376) ja laitoin keskisormeen sekä nimettömään alle kaksi kerrosta Ginan Whiteä. Sitten käytin leimaustekniikkaa vesivärikuvion tekemiseen ja kehystin kynnet mustilla dottarikukilla, jotka onnistui muuten ihan hyvin, mutta äiti kysyi minulta että onko ne apiloita :D Pinkkeihin kynsiin laitoin mustat niitit ja päälle Secheä, joka jälleen kutisti varsinkin etusormen lakkaa aika pahasti, murr. Kokonaisuutena näistä tuli kuitenkin keväiset ja nätit, tykkään!


Käytetyt:
- Kiko 376 (vaaleanpunainen)
- Kiko 280 (oranssi)
- Kiko 330 (violetti)
- Kiko 355 (keltainen)
- Kiko 389 (minttu)
- Gina Tricot White
- Seppälä nails musta
- dotting tool
- niittejä


Vesivärikynnet:

1. Avaa lakkapullot valmiiksi.
2. Tiputa valitsemiasi värejä paperille tai jollekin muulle alustalle vierekkäin. Pienet kolot eivät haittaa, koska värit leviävät yhteen seuraavassa vaiheessa.
3. Paina stampperi lakkatäpliin ikään kuin leimaisit.
4. Tältä kuvion pitäisi näyttää. Pienet reiät eivät haittaa valmiissa kuviossa, koska voit "leimata" kynnelle useamman kerroksen.
5. Jos kuvio ei kuitenkaan onnistunut, voit poistaa sen ja yrittää uudelleen.
6. Poistaminen on erittäin helppoa käyttämällä apuna vaatetarrarullaa. Niitä saa kätevänä laukkukokona esim. Kappahl:ista.

Vesivärikuvio oli todella helppoa toteuttaa tällä tyylillä ja toistin leimaamisen pari kertaa joka kynteen, jotta pienet reiät jäivät piiloon. Huomasin jo ekan kynnen jälkeen, että lakkaa ei kannata laittaa liikaa alustalle, koska muuten stampperi vain liukuu paksun lakkakerroksen yli ja värit sekoittuvat ruskeaksi mössöksi. Toisaalta jos lakkaa on liian vähän, se ehtii kuivua eikä tartu enää. Ilman päällyslakkaa värien rajat näyttävät vielä melko selviltä, mutta päällyslakka tasoittaa ne enemmän vesivärimäisiksi. Kertokaahan kommenteissa jos aiotte kokeilla! :)

Hyvää pääsiäistä!

2 kommenttia:

Asialliset kommentit ovat tervetulleita (: