keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

284. #ablecs15: Monochromatic

Ronja: Niin kuin muutama muukin, myös minä pähkäilin vähän aikaa miettien mitä monochromatic meinaa ja lopulta sitten tajusin, että monochromehan tarkoittaa yksiväristä, joten ainakin kynsikielessä monochromaticin on tarkoitettava yhtä väriä ja sen monia sävyjä! :D Ja heti ekana tuli mieleen toinen kynsikielessä vähän kyseenalainen termi, nimittäin ombre, joka me ollaan suomalaisittain käännetty niin että joka kynsi on samaa väriä, mutta eri sävyillä. Englantia puhuvat taas tuntuvat käsittävän ombren liukuvärinä, jota se ehkä enemmänkin oikeasti tarkoittaa, mutta pidettäköön nyt sitten se linja että ombre on kohta nähtävän tyylinen lakkaus, vai mitä?


Lakkasin joka kynnen pinkin eri sävyllä ja lopputulos muistuttaa liukuväriä. Tämä on siis erittäin helppo tapa tehdä liukuväri ilman mitään koristeluvälineitä tai meikkisientä, joten onnistuu varmasti ihan aloittelijoiltakin! Koitin etsiä melkein jokaisesta väristä tarpeeksi monta sopivaa sävyä, mutta yllätys yllätys pinkki oli ainoa josta löysin kaikki viisi lakkaa. Peukalon Kiko on vähän liian tumma, mutta se oli lähimpänä haettua väriä, joten lakkasin sitten sillä. Halusin tehdä kynsistä vähän pastelliset ja osittain läpikuultavat, mutta koska kaikissa kynsissä lakan peittävyys vaihtelee, tuli lopputuloksestakin vähän vaihteleva. Tykkään silti näistä ihan tosi paljon, yksinkertainen on vaan kaunista :) Mattasin vielä lakkauksen Essien Matte About Youlla.Kuten voi huomata ja niin kuin viime postauksessa vihjasin, viilasin kynnet pyöreiksi. Se oli kyllä homma joka vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa! Vaihtelu virkistää ja tykkään nykyisestä mallista vaikka kaikki kynnet ei ihan täydellisiä olekaan. Alla on vertailun vuoksi kollaasi mun viimeisistä neliöihin lakatuista kynsistä ja ekoista pyöreisiin lakatuista kynsistä. Aika iso ero! Mitä tykkäätte uudesta kynsien muodosta?
Käytetyt:
- Kiko 460 Ink Pink
- Mavala Toulouse
- Kiko 376 Candy Pink
- Essie Romper Room
- Opi I Theodora You
- Essie Matte About You

4 kommenttia:

  1. Kiva tämä uusi kynsimalli! Ja ombrekin on vallan nätti ja onnistunut :) Osaatko muuten sanoa, mitenköhän nimitetään englanniksi tällaista koristelutyyliä jota me suomalaiset ombreksi sanomme? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitkään mietin että mikä sana vastaisi ombrea mutta en kyllä sellasta keksinyt. Ehkä mä jatkan vielä tätä selvittelyä :)

      Poista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita (: