torstai 29. lokakuuta 2015

373. Lightbox- harjoittelua

Iida: Osa lukijoista onkin ehkä huomannut pientä parannusta kuvissa. Vihdoin ja viimein oon saanut aikaiseksi asentaa päivänvalolampun ja rakentaa valoboxin! Keittiössä kuvaaminen saa nyt loppua ja opettelen kuvaamaan kynteni tuon lampun kanssa. Ihan kokeilemistahan tämä vielä on, joten harjoittelua vaatii, mutta kyllä tämä tästä!


Kokeilu nro. 1. Valo tulee suoraan ylhäältä ja kynnet heijastaa aika paljon, joten tämä ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Kuvaa ei tarvinnut juurikaan muokata mikä on suuri plussa!


Tässä vielä kuvaa tuosta boxista. Eihän se kaunis ole mutta toimii. Mun lampusta puuttuu vielä toistaiseksi varjostin, sillä jouduttiin (lue: iskä joutui) vähän kikkailemaan että saatiin tuo päivänvalolamppu tuohon jalkaan edes kiinni. Nämä on näitä. Kamerani on Canonin järkäle 350D. Objektiivina käytän Sigman ihan perus 18-50millimetristä.


Kokeilu nro. 2. Valo tulee ns. raakana suoraan edestä. Tässäkin kynnet heijastaa pahasti ja kaikki lakkapinnan naarmut korostuu, ääk. Tämä on kuitenkin jo parempi kuin ensimmäinen.


Kokeilu nro. 3. Valo tulee edelleen edestä, mutta teippasin normaalin valkoisen paperin lampuun varjostimeksi. Valo tulee jotenkin pehmeämmin eikä heijastukset ole enää niin teräviä kuin kahdessa aikaisemmassa. Kuvaa ei ole muokattu yhtään ja tässä on kaikki värit ihan kohdallaan.

Itse sanoisin että numero 3 oli kaikista parhain, mutta entä teidän mielestä? Otan ilomielin vastaan kaikki vinkit ja neuvot kuvaamiseen liittyen :)

4 kommenttia:

Asialliset kommentit ovat tervetulleita (: