maanantai 13. kesäkuuta 2016

424. Back to the basics

Ronja: Tässä blogissa on nähty paljon monimutkaisia, aikaa vieviä ja välillä silti epäonnistuneita lakkauksia. Tässä blogissa on nähty paljon myös helppoja ja yksinkertaisia, mutta samalla näyttäviä kynsiä, joihin on kuitenkin lähes poikkeuksetta aina tarvinnut jotain erityisiä välineitä tai lakkoja. Tässä blogissa on nähty sellaisiakin kynsiä, jotka yhdistävät monimutkaista ulkonäköä ja silti helppoa sekä nopeaa toteutusta. Sen takia niistä on tullutkin mun lemppareita, saanko esitellä kaikessa mahtavuudessaan: polka dot -lakkaus! Ehdottomasti kesään kuuluva tyyli, joka on jokaisen helppo toteuttaa ja siitä voi tehdä todella monia variaatioita ilman sen kummempia välineitä :)


Aloitin kahdella aivan superhelpolla kerroksella Picture Polishin Parisia, joka on kaunis crelly hopeisella shimmerillä. Ehdottomasti Picture Polishin helmi ja jos haluat panostaa yhteen kunnon kesälakkaan, niin voin suositella tätä! Helppojen kerrosten jälkeen otin esiin dotting toolin ja valkoisen lakan, joiden avulla pilkutin kynnet täyteen. Itse tykkään tehdä niin, että aloitan pilkkurivillä keskeltä kynttä ja sitten lisään reunoille palluroita tarvittavan määrän. Lopuksi kuorrutin kynnet kerroksella Picture Polishin Looking Glass -päällyslakkaa.

Näiden pilkkujen tekemiseenhän ei siis tarvitse välttämättä oikeaa dotting toolia eli suomalaisittain pilkkutikkua. Olen nähnyt samaan tarkoitukseen käytettävän monia ihan arkisia tavaroita, ja ajattelin jakaa teille pari vinkkiä DIY -pilkkutikun valmistamiseen :)

1. Ota hengetön pinni ja avaa se suoraksi. Kasta pinnin toinen pää lakkaan ja dotting tool on valmis! Kannattaa etsiä omaan tarkoitukseen sopivimman kokoinen pinnin pää, sillä niissä on eroja.

2. Ota nuppineula ja kynä, jonka päässä on pyyhekumi. Työnnä nuppineula pyyhekumiin kiinni ja kasta nuppineulan pää lakkaan. Nuppineulaa voi käyttää yksistäänkin pilkuttimena, mutta sitä on helpompi hallita kun sen laittaa kiinni kynään. Nuppineuloissakin on eroja, joten niistä löytää helposti pienempiä ja suurempia dotting tooleja.

3. Etsi tyhjä kuulakärkikynä ja kasta sen pää lakkaan. Kuulakärkikynällä saa tehtyä todella pieniä pilkkuja tai piirrettyä vaikka leopardiprinttiä. Kannattaa kuitenkin varmistaa ennen käyttöä, että kynä on tyhjä musteesta.

4. Käytä hammastikkua dotting toolina. Sitä voi käyttää pienten pisteiden tekemiseen sellaisenaan tai leikata osan pois, jolloin pilkkujen koko kasvaa. Hammastikuilla voi myös piirtää kynsille vaikka mitä, YouTubesta löytyy paljon hyviä videoita hammastikkukuvioiden tekemiseen!

5. Pilkkutikkuna voi käyttää myös kaikkea muutakin, missä on pyöreä pää. Esimerkiksi pyyhekumittoman lyijykynän toinen pää (ei se missä on terä) käy hyvin pilkuttamiseen, nauloja voi käyttää samaan tarkoitukseen ja jopa nastoista saa dotting tooleja. Vain mielikuvitus on rajana!


Käytetyt:
- Picture Polish Paris
- Seppälä Snow White
- dotting tool

8 kommenttia:

 1. Yksinkertaiset mutta todella kauniit <3 itse en tee pilkkuja oikeastaan ikinä kun ne eivät ole tyyliäni eivätkä onnistu ikinä täydellisesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oon oppinut etten saa pilkuista millään tekniikalla täydellisiä, joten teen ne pilkkutikulla kun sillä saan niistä vähiten epäonnistuneet :D

   Poista
 2. Ihanan yksinkertaiset <3 Mä en hallitse pilkkutikkujen käyttöä ollenkaan, että saisin samankokoisia tai edes pyöreitä pilkkuja aikaseksi. Onneksi on leimaaminen keksitty ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mä taas en saa niistä leimaamalla edes mitään pilkkuja muistuttavaa :D

   Poista
 3. Yksinkertaista ja eleganttia. Ihanat kynnet!

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita (: