maanantai 14. lokakuuta 2013

100. Kuinka leimaan Konadilla?

R: Aluks omakohtaisia vinkkejä ja mun mielipiteitä siitä mitkä asiat saattaa vaikuttaa leimaamiseen. Kaikki vinkit on joko itse todettu hyviks, I:n kanssa tutkittu ja testattu tai netistä selvitetty. Jos jotain jää vielä epäselväks tai en ole sitä muistanut kertoa, niin saa kysyä kommentilla. Myös omat vinkit tai kokemukset on tervetulleita. Ensin on selitetty ongelma ja sitten ratkaisu siihen  ;)

Ongelma: kuvio ei tartu stampperiin
Ratkaisu: oletko varmasti poistanut laatan suojamuovin? Monissa laatoissa on ostettaessa päällä ohut kalvo muovia, joka otetaan pois ennen leimaamista. Myös stampperi voi syynä ongelmaan. Se voi olla liian liukas tai rasvainen/likainen, jolloin kuvio ei tartu halutusti. Voit kokeilla viilata hieman stampperia. Usein uudet stampperit ovat liukkaimpia. Myös se, kuinka nopeasti kuvion stampperiin lätkäisee vaikuttaa asiaan. Kyse saattaa olla siis vain hitaudesta ja silloin vain opetteleminen auttaa.

Ongelma: kuvio ei tartu kokonaisena
Ratkaisu: osa kuviosta on ehkä jo kuivunut eikä siksi tartu. Ole nopeampi! :) Myös koko kuvion, stampperin ja raapan pitäminen puhtaina on tärkeää. Stampperia - eikä muitakaan leimausvälineitä - tarvitse painaa kovaa vaan stampperin käyttöön on 2 vaihtoehtoa: joko pyöräytys kuvion yli tai vain koko stampperin painaminen laattaan. Luonnolisestikkaan öljyt eivät auta tarttumisessa, joten jos käytät kynsilakanpoistoainetta jossa on öljyä, se saattaa tehdä leimaamisesta vaikeaa. Itse käytän calssics nail polish removeria.

Ongelma: kuvio ei kohdistu oikeaan paikkaan
Ratkaisu: harjoittelua, harjoittelua, harjoittelua! Joitakin saattaa auttaa kaksipäinen stampperi, jossa on leveämpi ja pienempi pää. Sillä eri kokoisten kuvioiden kohdistus on helpompaa.

Ongelma: kuvio ei jää kynnelle
Ratkaisu: kuvio on ehtinyt kuivua. Ole ensi kerralla nopeampi!

Ongelma: päällyslakka levittää kuvion
Ratkaisu: moni suosittelee Konadin omaa päällyslakkaa, mutta omasta mielestäni se levittää lakat kaikista pahiten. Ainakin minun Konadin lakka on niin tönkköä, että se vetää kaikki koristelut mukaansa. Asiaa auttaa se, että vältää koskemasta montaa kertaa samaan kohtaan sudilla ja laittaa päällyslakkaa sen verran reilusti, että se vain levittyy tasaiseti, mutta ei levitä lakkauksia.

Ongelma: alla oleva lakka ryttääntyy
Ratkaisu: et ole antanut lakan kuivua tarpeeksi kauan. Monesti kuivumista nopeuttaa se, että lakkaa useamman ohuen kerroksen eikä edes yritä tehdä yhtä sentin paksuista kerrosta (niinkuin minä joka kerta..).

Ongelma: scrapa naarmuttaa laattaa
Ratkaisu: laatan naarmuuntuminen ei haittaa leimaamista, mutta jos silti haluat välttää naarmut, voit käyttää esim. vanhaa kirjastokorttia raapan tilalla. Oikea asento raapan käyttämiseen on erittäin lähellä laatan pintaa, eli ei aivan pystysuorassa, vaan vähän kallellaan.

Vaiheet kuvina:

 1. lakkaa se kuvio, jonka haluat leimata. Kuvissa on käytetty Konadin valkoista leimauslakkaa.
 2. vedä scrapalla kuvion yli niin, että ylimääräiset lakat lähtevät. Muista raapan oikea asento, ettei se pyyhi lakkaa kuvion sisältä.
 3. paina kuvio kevyesti stampperiin, joko pyöräyttämällä tai painamalla...
 3. ...ja tässä se on onnistuneesti saatu kokonaisena.
 4. kohdista ja paina kuvio kevyesti kynteen.
5. valmis!
Mulla on 2 stampperia, taaimmainen on Konadin oma ja etummainen on tullut sen Tuurista ostetunleimauspakkauksen mukana. Itse tykkään käyttää enemmän tai oikeastaan aina tuota etummaista, koska sitä ei tarvitse viilata ja se on toimivampi kuin Konadin.

Oliko tästä postauksesta apua ja jäikö vielä kysyttävää leimailusta?

2 kommenttia:

 1. SINUT ON HAASTETTU!
  http://angels-are-galling.blogspot.fi/2013/10/haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus ollaan tehty sama haaste ja siihen vastaukset löytyy täältä: http://erilaisiakynsia.blogspot.fi/2013/04/yhteispostaus-haaste.html

   Poista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita (: